Want to learn about the 14 styles of footwork? Click HERE.

Breikkarit ravintotestiin: Kuulumisia + viime hetken valmistautumisvinkit breikkauksen SM-kisoihin à la B-Boy & B-Girl Dojo

Table of Contents

Breikkarien ravintotestiä on meidän osaltamme takana jo puoli vuotta, mutta aikomuksemme ei todellakaan ole lopettaa tähän. Ruokavalioon tsemppaaminen on tuonut olotilaan niin paljon vireyttä ja jaksamista, että samalla linjalla jatketaan tulevaisuudessakin. Parasta on ollut se, että muutokset ovat asettuneet luontevaksi osaksi arkea, eikä niiden toteuttaminen vaadi kummempia ponnisteluita. Kun peruspalikat ovat kohdillaan, niin eivät satunnaiset ”hairahduksetkaan” haittaa! Ja kuten kokeilujakson aikana olemme oppineet, niin herkutella pystyy helposti vähän terveellisemminkin. 😉

Tähän mennessä ravintotestimme on mahdollistanut suuremman treenimäärän ja kroppa on selkeästi kestänyt kovempaa rasitusta. Useita jäähyllä olleita liikkeitä on voitu ottaa takaisin arsenaaliin, mikä on tuonut meille paljon lisää intoa treenaamiseen ja kehittymiseen tanssijana. Kaiken kaikkiaan olotila on ollut upea ja mieli kirkas. Marraskuisen synkkyyden saapuessa pientä väsymystä on ollut havaittavissa, mutta siihen kokeilemme juuri kirkasvalolla herättävää lamppua.

IMG 4049

Chian siemen-lucuma-puolukkapuuro itsepoimituista puolukoista

Jussilla kova kisarupeama takana

Jussi ehti syksyn aikana vetää neljät kilpailut. Espanjasta kotiin tuomisena tuli voitto kovatasoissa 2 vs 2 -battleissa Johannes ”Hatsolo” Hattusen kanssa. ”Olo oli aivan pysäyttämätön. Kroppa tuntui kevyeltä ja voimakkaalta, mikä mahdollisti kunnon flow-tilaan pääsemisen. Kaikki mieleen tuleva tuntui onnistuvan”, Jussi kertoo. Muissa kilpailuissa sijoitus oli kaikissa kuudentoista parhaan joukossa. Philadelphian Silverback Open -kilpailuja edeltävä flunssa vei suurimmat voimat, mutta suoritus meni silti hienosti ja taakse jäi monia lajin tämän hetken huippunimiä.

Kiinan Bomb Jam -tapahtuman 2 vs 2 -battlen olimme valinneet ravintotestin lopputestaukseksi, jossa tarkoitus oli katsoa, että miten kunto kestää ja tanssiminen onnistuu. ”Hyvä valmistautuminen oli takana, mutta yli vuorokauden kestänyt matka jet lageineen uuvutti kyllä vielä kisapäivänä”, Jussi kommentoi.

Tämän jälkeen Jussi kävi vielä Los Angelesin Freestyle Session -kilpailuissa pienellä ryhmällä. ”Hyvä reissu oli ja tanssiminen oman ryhmän kanssa tuntui mahtavalta”, Jussi hehkuttaa. ”Tästä kisarupeamasta jäi käteen hyvä fiilis, mutta jatkossa panostan mieluummin yhtiin itselle mieluisiin kisoihin kerralla, enkä useisiin kilpailuihin pienen ajan sisällä. Vanha niskavamma alkoi hiukan osoittaa mieltään tällaisesta rääkistä. Nyt siis hyvillä fiiliksillä takaisin dojoon ja valmistautumaan ensi vuoteen”, hän jatkaa.

Minä itse suuntaan ensi viikolla kohti Taiwania, jossa luvassa on Nuorten Olympialaisten karsintojen tuomarointia ja sunnuntaina footwork 7 2 smoke -kilpailut. Katsotaan meneekö yhtä hienosti, kuin viime kerralla vastaavanlaisissa kisoissa, joissa voitto tuli kotiin seitsemän suoralla putkeen. 🙂

Miten valmistautua SM-kilpailuihin?

Yksi Suomen breikki-skenen kohokohdista lähestyy myös kovaa vauhtia, nimittäin SM-kilpailut lauantaina 16.12 Helsingin Gloriassa! Tuomaristossa istuu sata vuotiaan Suomen kunniaksi kotimainen tuomaristo, jossa nähdään lajin huippuja eri sukupolvista: Ätä, Taya, Hoo Hoo ja Jesse13. Aikomuksenamme on tanssia täysillä ja eiköhän johonkin kategoriaan mennä kilpailemaankin. Nähdään vielä sitten lähemmin, että onko se soolo vai ryhmä -sarjassa. Minulla on tammikuulle sovittu suuria ja todella motivoivia, vielä julkaisemattomia haasteita, joihin SM-kilpailut toimivat hyvänä välietappina.

Jussin vinkit SM-kisoihin valmistautuville ovat:

1. Huolehdi riittävästä proteiinin saannista, jotta palautuminen on nopeaa.
2. Löydä sisäinen Bruce Lee:si (esimerkiksi meditoimalla joka päivä kymmenen minuuttia).
3. Älä treenaa liikaa. Jos olet itse jo kyllästynyt omiin liikkeisiisi ja kaavoihisi, niin se näkyy helposti liekin puutteena kisoissa. Et myöskään halua väsyttää itseäsi liikaa etenkään kisaviikolla.
4. Muista huolehtia riittävästä veden juomisesta. Tarvittaessa lisää veteen hiukan suolaa, jotta neste imeytyy paremmin.
5. Kisaviikolla muista syödä paljon laadukkaita hiilareita, jotta lihasten energiavarastot ovat täynnä lauantaina.

Joulukuun kuudestoista päivä sitten nähdään, että kenestä tulee tämän vuoden Suomenmestari. Tule sinäkin siis paikalle niin näet!

23916497 1598970006834733 3710679264523834203 o

Ravintotestiin liittyviä kokemuksia ja vinkkejä tulemme jatkossa jakamaan sosiaalisessa mediassa. Toivomme tietysti myös, että muutkin katutanssijat innostuisivat kokeilemaan minkälaisia muutoksia ruokavaliolla saa aikaan! Me treenaamme kuin huippu-urheilijat, joten ruokavalio ja kehonhuolto olisi tarpeen laittaa yhtä kovalle tasolle! Utti ”Hulk” Hietalan ravintoluento Saiffalla syyskuussa oli suuri menestys, joten se tulee saamaan jatkoa ensi vuoden puolella. Pysy kuulolla, ja jaa myös omat kokemuksesi kanssamme!

Terkuin,
Anniina

Leave a Reply

check this
sign up now
How to Advance to the Top 32 and Beyond

In this FREE training series, learn how to train your mind, understand judging, and throw a killer round.

you might like this 

advanced hooks & footwork concepts full workshop

in my FREE 30 minute recorded workshop, we go DEEP into the science and technique of HOOKS. Many b-boys & b-girls only see hooks as part of another footwork pattern like the six step, but a master understands it as a concept.

Join me in my FREE workshop to learn how you can use hooks to:

  • clean up your form and make it more powerful
  • flip and create your own moves and patterns
  • boost your agility and strength with my infinite 8-hook combo

PLUS you'll even get to join me for a funky toprock warm-up, where I breakdown a few of my signature toprock steps.

To get access now, just sign up below:

How to Pass Prelims and Never Look Back

If you’re tired of waiting for hours at the jam only to realize you didn’t make it past prelims, you’ve come to the right spot. Today you begin your journey to understand what’s been holding you back from shining and consistently making it past prelims. Once you join the course, I’ll be sending you a series of three videos where I show you how to:

  • train your mind to a champion level
  • understand exactly what the judges are looking for
  • structure your rounds with killer content
TO GET ACCESS NOW, JUST SIGN UP BELOW:

sales hero 1