Want to learn about the 14 styles of footwork? Click HERE.

Breikkarit ravintotestiin – ruokailut kisojen lähestyessä

Table of Contents

Viime raportoinnista on taas vierähtänyt yli kuukausi, joten on aika istahtaa alas kirjoittamaan fiiliksistä ja tuntemuksista breikkarien ravintotestistä. Meidän ruokavaliomme on pysynyt suurimmilta osin järkevänä, mutta herkuteltukin on. Aamut olemme startanneet vihersmoothiella (riisiproteiini, herneproteiini, spiruliina, maca, opti-msm, nokkosjauhetta, moringaa ja tuoreita kasviksia) ja minä bulletproof kahvilla, eli voikahvilla, joka on tehnyt suuren muutoksen vireystasoon! Sen juotuaan olo pysyy pitkään energisenä ja keskittyneenä, eikä närästä yhtään toisin kuin normaalin kahvin jälkeen. Netissä hehkutetaan tämän ihmekahvin auttavan myös painonhallinnassa, sillä se laittaa rasva-aineenvaihdunnan käyntiin.

20170921 104530

Bulletproof kahvin resepti:

2-4dl laadukasta kahvia
1-2 rkl MCT-öljyä 1 rkl gheetä (itse olen laittanut vähän alle 1 rkl)

Kahvi keitetään normaalisti ja kaikki ainekset sekoitetaan benderissä.

Olo on ollut hyvä ja aikaansaava. Mieli on tuntunut tasapainoiselta. Tuntuu, että ”mä en pysty tähän” -romahduksia on tullut paljon aikaisempaa vähemmän, joka on myös vähentänyt herkkuihin hairahtamista. Treeneissä olo on ollut hyvä silloin, kun sinne ollaan ennätetty. Uuden päivitetyn B-Boy & B-Girl Dojon lanseeraus vei paljon aikaa, mutta nyt se on valmis ja aikaa riittää muihinkin asioihin paremmin! 🙂 Tavoitteena on treenata taas kovaa, sillä syksyn kilpailut alkavat lähestyä.

Proteiinin riittävään saamiseen olemme edelleen kiinnittäneet suurta huomiota ja palautuminen onkin tuntunut nopealta. Proteiinin saannin nostamisen jälkeen itselläni ovat olkapäät pysyneet edelleenkin hyvässä kunnossa, eikä venähdyksiä ole tapahtunut juuri olleenkaan, mistä olen todella iloinen ja helpottunut! Uskaltaa taas treenata täysillä ja pelotta! 🙂

Viime kerralla otimme tarkasteluun myös unen laadun. Huomasimme, että pienillä asioilla on siihen yllättävän suuri merkitys! Esimerkiksi hyvin tuuletetussa huoneessa uni oli selkeästi parempaa ja aamulla heräsimme virkeämpänä. Itse huomasin myös, että jos olin syönyt päivän aikana ja erityisesti treenin jälkeen liian vähän, tuntui vartalo käyvän illalla jotenkin ylikierroksilla, olo oli levoton ja nukahtaminen oli vaikeampaa. Ravintovalmentaja Harri Männistö kertoikin, että liian vähäinen energiansaanti on yleinen erityisesti naisurheilijoiden unta häiritsevä tekijä. Aikaisemmin myös heräilin usein aamuyöllä hirveään janoon ja tuskaiseen oloon. Nyt olen kiinnittänyt huomiota riittävään vedensaantiin päivän aikana, ja heräily on vähentynyt selkeästi.

Tapasimme taas Harria ja kyselimme hänen vinkkinsä ruokavalioon, kun kisat alkavat lähestyä. Miten kilpailuja edeltävinä päivinä kannattaa syödä, jotta virtaa riittää suorituksissa mahdollisimman hyvin? Entä miten kisapäivänä kannattaa syödä?

Kisaviikolle Harri suositteli hiilaritankkausta, jotta lihaksiin varastoituu mahdollisimman paljon energiaa kisasuoritusta varten. Tämä kannattaa aloittaa neljä päivää ennen kilpailuja koostamalla lautanen niin, että puolet siitä koostuu hiilihydraattipitoisista ruoista, yksi neljäsosa proteiinipitoisista – ja yksi neljäsosa kasviksista.Tällöin ei kuulemma kannata nauttia kovin rasvapitoisia ruokia, sillä ne häiritsevät hiilihydraattien imeytymistä. Kilpailuja edeltävänä päivänä, joka on usein matkustuspäivä, voi syödä normaalisti.

Kisapäivänä riittävä energiansaanti on tärkeää. Suoritustuntia kohden olisi hyvä nauttia 30g hiilihydraatteja. Täytyy siis pakata snäksipatukat ja banaanit reppuun! Kisapaikoilla kun on harvoin kunnon ravintoa saatavilla, ja lähin kauppa tai ravintola saattaa olla myös pitkän matkan päässä. Urheiljuoman käyttöä Harri myös suosittelee, jotta saadaan hikoillessa menetetty neste, kivennäisaineet ja energiavarat täydennettyä. Saimmekin häneltä itse tehdyn muun muassa kookosvesijauhetta ja suoloja sisältävän urheilujuomajauheen mukaan testattavaksi. 🙂

Jotta saisimme mahdollisimman monille katutanssijoille tietoa ravinnon merkityksestä palatumisessa ja jaksamisessa, järjestimme yhdessä CocoVi:n ja tanssikoulu Saiffan kanssa kaikille avoimen ja maksuttoman ravintoluennon. Kehonrakennuksen Pohjoismaiden mestari Utti ”Hulkki” Hietala piti tunnin luennon, jossa käytiin läpi hyvin rakennetun ruokavalion periaatteita.

IMG 3772

Hulkin luentoa saapui kuuntelemaan hienosti porukkaa Saiffalle

Proteiinin riittävä saanti oli myös yksi Hulkin tärkeimmistä pointeista, jotta kudokset pääsevät korjaantumaan ja palautumaan treenin jälkeen. Yksi mielenkiintoinen uusi vinkki oli liivatejauhon käyttäminen lisäämällä sitä veteen ja tekemällä siitä hyytelöä. Tämän hän kertoi olevan erityisen hyödyllistä nivelille. Pitää laittaa testiin! 🙂

IMG 3775 e1506176125201

Suomen nuorten breikkarien Olympiajoukkuekin tuli kuuntelemaan Hulkin vinkit 🙂

-AT / Bboydojo.com

Leave a Reply

check this
sign up now
How to Advance to the Top 32 and Beyond

In this FREE training series, learn how to train your mind, understand judging, and throw a killer round.

you might like this 

advanced hooks & footwork concepts full workshop

in my FREE 30 minute recorded workshop, we go DEEP into the science and technique of HOOKS. Many b-boys & b-girls only see hooks as part of another footwork pattern like the six step, but a master understands it as a concept.

Join me in my FREE workshop to learn how you can use hooks to:

  • clean up your form and make it more powerful
  • flip and create your own moves and patterns
  • boost your agility and strength with my infinite 8-hook combo

PLUS you'll even get to join me for a funky toprock warm-up, where I breakdown a few of my signature toprock steps.

To get access now, just sign up below:

How to Pass Prelims and Never Look Back

If you’re tired of waiting for hours at the jam only to realize you didn’t make it past prelims, you’ve come to the right spot. Today you begin your journey to understand what’s been holding you back from shining and consistently making it past prelims. Once you join the course, I’ll be sending you a series of three videos where I show you how to:

  • train your mind to a champion level
  • understand exactly what the judges are looking for
  • structure your rounds with killer content
TO GET ACCESS NOW, JUST SIGN UP BELOW:

sales hero 1